torstai 23. tammikuuta 2014

KauraPalat ♥



















4 munaa
60 g smetanaa
200 g juustoa (itsellä meni tänään mozzarellaa ja emmentalia raasteena sekä
tuoremozzarellaa revittynä sekaan)
30 g gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
2 tl ksantaania
2 tl gluteenitonta hapantaikinajuurijauhetta (ei välttämätön mutta jos kaapissa
sattuu olemaan niin suosittelen laittamaan, tuo todella hyvää rakennetta taikinaan)
3 rkl seesaminsiemeniä
½ dl pofiberiä
1 dl porkkanaraastetta (voipi laittaa enemmänkin, ittellä vain sattui
olemaan tuo määrä jääkaapissa raastettuna)
3 rkl oliiviöljyä

Kaikki ainekset suloisesti sekaisin ja
anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.
Levitä taikina käsin pellille vettä ja 
esim. pofiberiä apuna käyttäen.
Anna leiväkepellin kölliä uunin päällä sen
lämmetessä.
250 astetta ja noin kymppiminsa.
Alenna lämpö 200 asteeseen ja
paista kypsäksi.

Parhaimmillaan tietty juuri uunista otettuna,
erittäin hyvää seuraavina päivinä paahtimen kautta, hyvää kyllä
ilman paahtamistakin. Voipi halkaista ja täyttää tai syödä
paksumpana versiona.
Jämäpalat voipi hyödyntää
lämppäreiksi tai esim. salaatin tai keiton kanssa
leipätikuiksi/krutongeiksi paistettuina.

Vaihtelua taikinaan saapi muuttelemalla juustoja,
lisäämällä siemeniä taikka maustamalla eri tavoin.
Esim. aurapalat, pestopalat, pizzan tyylin maustetut palat...
Vaihtoehtoja riittää,
mielikuvitusta vaan peliin.
Toimii erinomaisena jääkaapin siivous päivän leipomuksena,
kaikki juustonkannat löytää hyvän käyttötarkoituksen eikä niin
haittaa vaiks juusto ei enää ihan parhaimmillaan oliskaan.

Muutaman palan kera merisuolatun voin kanssa
juuri leiväkettä naattineena sanompa taas kerran vaan että
Nam 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti