lauantai 18. tammikuuta 2014

ParmesaaniLihapullat Tomaattikastikkeessa ♥



















Pulleroisiin

jauhelihaa
munaa
smetanaa
mozzarellaa raasteena
parmesaania raasteena
mausteina:
suola, pippuri, paprikajauhe, sipulijauhe, timjami


Tomaattikastikkeeseen

paseerattua tomaattia
valkosipulia tuoreena
vihreää chiliä tuoreena
chili-oliiviöljyä
sitruunavalkoviinietikka
mausteina:
savupaprika, suola, pippuri, oregano, timjami, sokeriripsaus

Lisäksi
tuoreita herkkusieniä ja
mozzarellaa

Pulleroisiin sekoita kaikki ainekset ja
lisää jauheliha. Anna tekeytyä huoneenlämmössä noin tunnin
ajan.
Ota pannulla voissa paistaen väri pintaan ja
laita vuokaan.
Paista herkkusienet ja
lisää ne myös vuokaan.

Kastikkeeseen kuullottele chilit, valkosipulit ja
mausteet öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja
anna pulputella matalalla lämmöllä
noin tunnin ajan.
Kaada kastike lihapullien ja
herkkusienien päälle.

Lisää mozzarellaa kaiken komeudeksi,
150 astetta ja noin 1½ tuntia.


Lisuke

Kesäkurpitsaa juustohöylällä siivuiksi ja
hyvin nopsa pannulla käyttö öljyn ja suolan kera.
Muutama minuutti riittää omaan makuun.

 



4 kommenttia:

  1. Olisko tähän mahdollista saada täsmällisempiä määriä? Kun mulla menee metsään, jos ensimmäistä kertaa alan tekemään reseptiä seuraten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra ♥
      Auts, pistitpäs vaikean :D Mutta mie tossa pikkasen ynnäilin ja
      mietiskelin niin sain Siulle tommosen arvion aikaseks.
      Mutta tosiaan noi on ihan sinnepäin mittoja,
      ei tarkkoja :)
      Mausteisiin en osannut laittaa ees sinnepäin arvioita kun niitä en
      mittaile koskaan.
      Maistelen aina tehdessä ja mausteet onkin hyvä laittaa oman maun mukkaan :)
      Lihapullataikinasta paistan aina pienen testipullan ja
      lisään sitten tarvittaessa makuja.
      Toivottavasti ois ees pikkasen apuja
      Siulle tästä :)

      Pulleroisiin
      400g jauhelihaa
      1 muna
      50g smetanaa
      50g mozzarellaa raasteena
      70g parmesaania raasteena

      Tomaattikastikkeeseen
      500g paseerattua tomaattia
      valkosipulia tuoreena (4 kynttä)
      vihreää chiliä tuoreena (pari palkoa)
      3 rkl chili-oliiviöljyä
      1 rkl sitruunavalkoviinietikka

      Lisäksi
      200g tuoreita herkkusieniä ja
      100g mozzarellaa

      Poista
    2. Noniiiii :)
      Tämä auttaa paljon. Kiitoooos <3

      Poista
    3. Petra,
      Eipä mittään, hyvä hommeli jos
      apuja tuosta oli ♥

      Poista