sunnuntai 19. tammikuuta 2014

PestoJuustoSarvet ♥

Jääkaapista löytyi peston jämät...
Jotain piti kehitellä...

Seuraavaa syntyi

1 dl kermamaitoa
20 g pehmeää voita
30 g juustoraastetta
2 tl psylliumia
2 tl ksantaania
½ dl riisijauhoa
½ dl pofiberiä
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

voiteluun kananmunaa
päälle unikonsiemeniä

Nypi pehmeä voi jauhoihin,
lisää neste ja muut ainekset. Alusta kunnolla.
Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kauli taikina pyöreäksi ja suht ohueksi.
Jaa esim. pizzaleikkurilla haluamaasi määrään.
( 4, 6 tai 8 ... Isoja, keskikokoisia taikka pieniä )
Levitä pesto ja lisää juustoraaste.
Rullaa sarveksi.
Voitelu munalla ja ripottele unikonsiemeniä päälle.

200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Hyvin voitaikinamainen lopputulos.
Yllätyin oikein maistaessani...Positiivisesti.

Näitä lisää ja
eri täyttein, Nam 


 

5 kommenttia:

  1. Heippa Marjo!
    Kiitos ihanista karppiohjeista, kuolaten olen näitä lueskellut :) Kysyisin näin vähemmän kokeneena leipurina että mistä olet ostanut noita erikoisemman kuuloisia ainesosia kuten ksantaania ja pofiberiä. Psylliumia löysin kaupasta fiberhusk nimisenä ja sen on ihan sellaista hienoa jauhoa. Käytätkö itse siinä muodossa vai karkeampana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu ♥
      Kiitos Siulle ja kiva kun Jätit viestiä :)
      Kaikki käyttämäni ainekset saa yleensä ihan perusmarketeistakin.
      Ksantaani löytyy yleensä aina samasta paikkaa mistä esim. leivinjauhe. On samankokoinen purkkikin :)
      Pofiber taas on gluteenittomien tuotteiden hyllyssä,
      Semperin tuote ja punavalkoinen paketti.
      Fiberhusk nimellä löytyvää psylliumia en oo itse ostanut kun ainakin täälläpäin on ollut se kaikista kallein.
      Itse ostan yleensä Punnitse&Säästä kaupasta irtomyynnistä psylliumin, on semmosta pikkasen isompirakenteisempaa ja oon siihen tykästynyt :)

      Poista
  2. Nämä oli aivan ihania! Tästä sun blogista on tullut ihan mun suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eikku ilahduttavasta palautteesta ♥
      Ja kiva kyllä kuulla että maistui :)

      Poista
  3. Hei! Voikohan ksantaanin korvata jollain?

    VastaaPoista