tiistai 28. tammikuuta 2014

SiemenVuokaLeipä ♥



















Leiväkkeitä on tullut testailtua vaiks minkämoisia...
Tänään koklasin seuraavanlaisella kokoonpanolla.
(Ja ai niin, miulla on ruoka"vammana" se etten pysty syömään
minkäämoista leiväkettä mikä sisältää manteli/pähkinäjauhoja.
Ja siis en vaan yksinkertaisesti tykkää mausta enkä
rakenteesta.
Mutta ken tykkää niin käyttämiäni jauhoja voipi sitten
halutessaan manteli/pähkinäjauhoilla korvata :)
Ihan samahan se lopputulos ei tokikaan sitten ole...)

Tänään kokeiltu leipänen pääsi miun vuokaleipä
testailujen ykköseksi kautta aikain 

4 munaa ( miulla Puurin XL kokosia eli yhden paino oli punnittuna 78 g )
desi maustamatonta luomu jugurttia
100 g juustoraastetta
3 rkl oliiviöljyä 
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl ksantaania
1 dl tattarijauhoja
1 dl riisijauhoja
2 dl erilaisia siemeniä blenderin kautta jauhettuna

Sekoita ainekset kunnolla, anna taikinan tekeytyä hetki.
Kaada leipävuokaan ja
anna levätä uunin päällä sen lämmetessä.
10 minuuttia 250 asteessa ja 
noin 40 minuuttia 180 asteessa.

Suoraan uunista voin kanssa meinaa viedä kielen mennessään,
ihanan rapea kuori ja pehmeä, hyvänmakuinen sisus.
Huomenna aamupalaksi
paahtimen kautta.

No okei, sanotaan nyt sitten...
Nam 



4 kommenttia:

  1. Tätä voisi kokeilla, kiitos!
    Mitä suosittelisit juustoraasteen tilalle, jos ei voi käyttää maitotuotteita ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips vaan Kuninkaan Tytär ♥
      Oon joskus tehnyt ilman juustoakin ja
      ihan vaan lisännyt jauhon määrää pikkasen,
      ihan ripsauksen psylliumia voi laittaa myös niin tulee rakennetta korvaamaan
      juustoa taikinassa :)

      Poista
  2. Tätäkin tein tänään, ja hyvää tuli! Riisijauhoa ei ollut, korvasin sen mantelijauheella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kati ♥
      Ihana kuulla että Tykkäsit ja
      Kiitos palautteesta :)
      Ja oon itsekkin alkanut taas käyttämään
      mantelia leiväkkeissä ja hyväähän se, nams :)

      Poista