keskiviikko 12. helmikuuta 2014

HerkkuHampurilainen ♥




















Yhteen sämpylään sekoittelin kulhossa munan, kourallisen juustorastetta,
lorauksen oliiviöljyä, seesaminsiemeniä, ripsaus psylliumia ja ksantaania,
leivinjauhetta, ripsaukset suolaa ja oreganoa, loput pofiberiä...
Hetken annoin taikinan tekeytyä ja käsissä pyörittelin
sämpylän muotoon...
225 astetta ja noin 15 minuuttia.

Pihviin meni naudan jauhelihaa seassaan muna ja
mausteet.
Ohuina pihveinä paistelin voissa ja lopussa päälle
sulamaan raastettua emmentaalia ja siivut kermajuustoa.

Majoneesin tein helpolla ohjeella jonka alkuperää en tiedä mutta
vuosia tällä tehnyt ja parhaimmaksi todennut.
Perusohjeeseen kapeaan kippoon huoneenlämpöisinä
muna, sinappia, sitruunavalkoviinietikkaa, öljyä pari desiä.
Sauvasekoittimella muutama surautus ees taas pohjalta aloittaen ja
se on siinä.
Nyt lisäsin mausteina chiliä ja valkosipulia, paprikajauhetta ja
timjamia ja mausteet meni munan päälle ennen öljyn kippoon
kaatamista.

Täytteeksi pääsi myös pikamarinoidut punasipulirenkaat.
Chiliöljyä, hunajaa, oreganoa, suolaa, chilirouhetta, sitruunavalkoviinietikkaa...
Sekaisin ja sipulat sinne köllimään.
Hetki riittää antamaan makua mutta
parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Rucolaa vielä mukaan menoon ja
herkku on valmis





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti