sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Lasagne ♥






















Jääkaapin/pakastin siivoustalkoissa löytyi vaiks mitä...
Tänään jämät sun muut päätyivät
HerkkuLasagneen

Tein 2 annosta omaan makuun muokattua Karpin Pastaa...
Alkuperäinen resepti pastaan löytyy esim
Hiidenuhmankeittiöstä *Kliks* 

Pastaan:  

8 munaa
200 g tuorejuustoa 
1 dl psylliumia
1 dl juustoraastetta
1 dl pestoa

JauhelihaKastike:  

800 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 purkki paseerattua tomaattia ( 500 g )
suolaa, tuoretta timjamia, chiliä, valkosipulia, paprikajauhetta,
oreganoa, mustapippuria

JuustoKastike: 

4 dl kreikkalaista jugurttia
2 dl kermaa
2 dl täysmaitoa
3 dl erilaisia juustonkantoja raastettuna 
1 kiekko valkohomejuustoa
muutamia tuorejuustopurkkien jämiä
raejuustopurkin jämät eli
siis juustoja laidasta laitaan :)
200 g tuorepinaattia revittynä pieneksi
suolaa ja cayennepippuria
tuoretta ruohosipulia

Päälle:  

salamia viipaleina
tomaattia viipaleina
tuoretta timjamia
kermajuustosiivuja

Pastaan vatkaa sähkövatkaimella
kaikki ainekset psylliumia lukuunottamatta.
Lisää psyllium viimeiseksi, vatkaa nopeasti sekaisin ja
kaada kahdelle leivinpaperitetulle pellille
massa puoliksi.
Anna turvota puolisen tuntia ja
paista 175 asteessa noin
15 minuuttia.
Jäähdytä ja
leikkaa pasta haluttuun kokoon levyiksi.
Näin toimien tulee omaan makuun paras maku+koostumus mutta
makuja on monia joten kokeilemalla
löytyy oma suosikki :)

Jauhelihakastikkeeseeen paista liha+sipuli.
Laita kattilaan ja
lisää muut aineet kesäkurpitsaa lukuunottamatta.
Anna muhia matalalla lämmöllä noin
puolisen tuntia-tunti.
Lisää kuutioitu kesäkurpitsa pulputtelun  
loppuvaiheessa.

Juustokastikkeeseen kaikki ainekset kattilaan ja
anna hiljalleen  pulputella juustoraastetta lukuunottamatta noin
15 minuuttia. 
Lisää juustoraaste ja ota pois 
levyltä.

Kasaa lasagne isohkoon vuokaan ja
paista 175 asteessa noin
45 minuuttia.
Anna vetäytyä kunnolla...
Hyvää heti mutta
omaan makuun parhaimmillaan seuraavina 
päivinä...
Isosti Nam






6 kommenttia:

  1. Meikäläisellä on vielä tuo karppipasta kokeilematta. Tämä sinun lasagne näyttää kyllä niin hyvältä, että pitää kyllä itselläkin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusinalle Kiitos Kommentista ♥
      Mie oon kyllä kovasti tykästynyt tähän karppiversioon pastasta :)
      Ja "pastataikinaa" maustamalla eri tavoin saapi vaiks minkämoisia
      herkkuja :)

      Poista
  2. Tää pasta on kyllä niiiin hyvää :P Pari kertaa olen tehnyt jauhelihasta lasagnea ja kerran tonnikalasta - herrrkullista. Lasagne oli just se ruoka, mitä jäin edellisestä elämästä kaipaamaan, niin tän ohjeen löytyminen aikoinaan oli suuri helpotus :) Tänään ajattelin taas tehdä, josko laittais vähän pinaattia sekaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kati ♥ Kiva kun Jätit kommenttia :)
      Ja juu, tää pastaohje on kyllä miun lemppari kans!
      Ja muuntuu mihin vaan, pitäiskin taas tehdä :)
      Tonnikala-pinaattilasagne
      on miun ihan ehdoton ykkönen maussa :P

      Poista
  3. Kiitos! Lautaset katoaa typötyhjiksi hetkessä! 😁 tosi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koivuhiiri, ompa kiva kuulla! Kiitos palautteesta ja
      kommentista ♥

      Poista