keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Maksaa Kermassa ♥




















Helppoa valmistaa ja
jopa suht edullista...
Miun Suuri Herkku...
Maksa

Pala naudan maksaa mistä otetaan ensin suurella huolellisuudella
kalvot pois ja siivutetaan ohueksi.
Jätetään sivuun odottamaan paistoa.

Kattilaan pieni nokare voita ja luraus öljyä,
perään sipulia sekä pekonia silputtuna.
Kuullotellaan hetki, ei ole tarkoitus paistaa
rapeaksi eikä myöskään ruskistaa.
Maustetaan  ripsauksella suolaa, pippurilla, dijonsinapilla, chilirouheella ja
timjamilla.
Purkillinen kuohukermaa päälle ja
annetaan pulputella matalalla lämmöllä
noin 15 minuuttia. 

Paistinpannulle voita ja öljyä,
ohuiksi siivutetut maksat perään,
suolaus ja pippurointi.
Noin minuutin paistot per puoli ja
kermasoossi päälle.
Annetaan muhia hetken aikaa.
Varo kypsentämästä liikaa,
yli mennyt maksa on yks kauheimpia syötäviä,
sama kuin kengänpohjaa mutustais.

Lautasella tosi yksinkertainen kaveri lantturaasteesta.
Maksa peksu-sipuli-kermoineen niin mahtavan makuinen 
ettei kannata sotkea makua millään ihmeemmillä.
Pottumuussi natsais tähän kuin nenä päähän jos
semmosta syö ja tykkää :)
Omatekoista vähäsokerista puolukkahyytelöä vielä
kaiken kruunuks...
Oi mahoton kun oli
hyvää 
Vielä kun sais tuon Tyttären ymmärtämään 
maksan ihanuuden... 
No aina ei voi voittaa..
Ei ees joka kerta :)




2 kommenttia:

  1. MInusta on niin käsittämätöntä miten jotkut ihmiset ei voi sietää maksaa (ja niitä on) kun minusta se on taas suurinta herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalu ♥
      Juu, se on omaan suuhun kans just niin suun mukanen ja mahtavan makunen ettei
      voi ymmärtää kun monet ei tykkää yhtään :)
      Elän toivossa joskos saan tuon Typynkin vielä maksasta tykkäämään...
      Jonain kauniina päivänä :D

      Poista