sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

RaparperiKookosPiirakka ♥





















Pohjaan:

125 g pehmeää voita kuutioina
1 dl sukrinia
1 dl pofiberiä
1 dl kookosjauhoa
1 dl riisijauhoa
3 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Nypi kaikki ainekset voihin ja lisää
viimeisenä muna.
(Taikina ei saa jäädä löysäksi, lisää
esim kookosjauhoa tarvittaessa.)
Laita jääkaappiin tunniksi.

Painele taikina hyvin voideltuun piirakkavuokaan (∅ 22 cm ) ja
esipaista 10 minuuttia 200 asteessa.

Esipaistetun pohjan päälle
desin verran raparperihilloketta(raparperi, sukrin, vanilja, kaneli)
ja sen päälle
2 dl raparperipaloja jotka käytetty pannulla
nopsasti kera ruokalusikallisen kookossokeria.
Näiden päälle seos missä->
1 purkki kermaviiliä
1 muna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kookossokeria
2 rkl sukrinia
ripsaus vaniljajauhetta.
Viimeiseksi päälle ripotellen vielä
ruokalusikallinen kookossokeria.

Uuniin 175 astetta ja
25-30 minuuttia.

Ihanan "muropohjamainen" lopputulos ja
pohjassa todella hyvä maku.
Murenee suht helposti ja
kunnon jäähdyttäminen
on todellakin tarpeen joten huumaavista tuoksuista
huolimatta anna jäähtyä kunnolla
ennen leikkaamista.
Nimimerkillä
No empäs sitten kuiteskaan antanut,
lällällää  :D

Täydellisiin hetkiin tarvitaan hyvin vähän...
Tänään siihen riitti kuppi kaffia ja
pala piirakkaa soffannurkassa samalla lumisadetta 
ikkunasta ihaillen





2 kommenttia:

  1. Anutarja ♥
    Sukrin on erytritolia :)
    Tosin itse käytän nykyisin Karppisokeria Sukrinin sijasta :)
    Eli siis makeutuksesta kysymys :)

    VastaaPoista