sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

RuohosipuliPatonki ♥





















30 g voisulaa
100 g mascarponea
4 munaa
50 g parmesaania raastettuna
80 g mozzarellaraastetta
3 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna (ois voinnut laittaa reilumminkin)
suolaa maun mukaan
1 dl riisijauhoa
1 ½ dl pofiberiä
2 tl ksantaania
½ dl seesaminsiemeniä
2 tl leivinjauhetta

Sekoita voi+munat+mascarpone+juustot
kunnolla,
lisää suola, seesamit ja ruohosipuli.
Sekoita sekaan leivinjauhe.
Alusta sekaan riisijauho+pofiber+ksantaani
seos.
Taikinaa kannattaa vaivata noin kymppiminsan verran,
sen tuntee sormissa kun on valmista.
Taikinasta tulee "kimmoisa" ja hyväntuntuinen eikä
tartu enää pahemmin, irtoaa hyvin kipon
reunoilta.
Tarvittaessa lisää pofiberin
määrää.

Muotoile pellille vedellä kostutetuin käsin pikkupatongit.
Itse tein nyt 2 mutta taikina kohosi uunissa hurjan paljon joten
taikinasta olisi tullut mennen tullen 3, jopa 4 pikkupatonkia :)
Voitele pinnat vielä vedellä "silitellen" ja
lisää siemeniä päälle.

Uuniin,
ensin 250 astetta  ja
vettä roiskaisut uunin pohjalle.
Kun kuori rapeutuu, alennetaan lämpö
225 asteeseen ja paistetaan kypsäksi.
Itsellä uunissa yhteensä noin 30
minuuttia.

Ihana maku juustoista ja ruohosipulista,
hyvä rakenne...
Tykkäsin todella paljon :)
Heti alkoi tekemään mieli jotain ihanaa keittoa
patongin kaveriks 

Ja makuvaihtoehdot ja yhdistelmäthän
on taas rajattomat...
Mielikuvitus vaan rajana
jos sekään 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti