tiistai 11. maaliskuuta 2014

UuniBroileri ♥




















Meitin Perheen yks suurimpia herkkuja
on kokonaisena uunitettu broileri

Elikkäs yks maustamaton broileri
maustetaan ensin omaan makuun sopivaksi.
Tänään hieroin tipuseen mausteöljyseoksen mihin laitoin
öljyä, valkosipulia, paprikajauhetta, suolaa, pippuria,
yrttejä.
Jääkaapissa parisen tuntia tai kauemmin jonka jälkeen
tunteroinen huoneenlämmössä oottamassa uuniin
pääsyä.

Tipu uuniin, 250 astetta ja 10 minsaa.
Sen jälkeen lämmönalennus 150 asteeseeen ja siellä
parisen tuntia.
Paistoaika toki pikkasen broilerin koosta riippuen
ja toki halutusta kypsyysasteesta,
meillä tykätään broilerista mistä liha irtoaa ilman apukeinoja eli
kun otat koivesta kiinni niin lihat tippuu lautaselle :) Nam!
Lopuksi 250 asteessa grillivastuksen alla loppukypsennys,
noin kymppiminsan verran.
Paiston aikana valellaan broileria
paistoliemellä.
Mitä useammin jaksaa valella, sitä
leveämpi hymy ja syvemmät
onnenhuokaukset syödessä 

Tänään kaveriks lautasella pääsi nopsaan voissa ja sitruunamehussa
kypsennetyt ruusukaalit suolalla maustettuna sekä
Tyttärelle tein broilerin rinnalla uunipottuja joista yksi
puolikas pääsi myös miun lautaselle :)
Ja uunipottuihin vaan isot perunat puoliksi,
öljyä ja suolaa pintaan ja 
broilerin viekkuun köllimään.

Hyväähän se...
Suorastaan rikollisen Hyvää




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. ssiiri ♥
      Kiitos Siulle kommentista :)
      Ja juu, tää on kyllä ihanan mehevää,
      kiva kuulla että kuvastakin sen käsityksen saa :)

      Poista
  2. MInä kerran tein kans broilerin tämän sinun ohjeesi mukaan ja se oli HYVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalu ♥
      Mie kans tykkään kun tällee tehtynä tulee niin mehevä ja
      sit toi ihanan rapea nahka,
      oi nams! :)

      Poista