torstai 1. toukokuuta 2014

ChiliCheddarJauhelihatäytteinen Patonki ♥




















Patongin taikina :


2 isoa kananmunaa
125 g juustoraastetta ( mozzarellaa ja parmesaania )
1 dl kuohukermaa
2 rkl oliiviöljyä tai voisulaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pofiberiä
1 ½ dl mantelijauhetta
2 tl psylliumia
3 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
suolaa, oreganoa, valkosipulijauhetta,
paprikajauhetta

Täyte : 

 

350 g jauhelihaa
1 iso punasipuli
100 g chilituorejuustoa
2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
100 g kovahkolaatuista cheddaria viipaleina
80 g mozzarellaraastetta
suolaa, paprikajauhetta,chilirouhetta,
oreganoa, cayennepippuria, mustapippuria

Sekoita taikinan ainekset ja
alusta taikinaa noin viiden minuutin ajan
voimakkaasti.
Lisää tarvittaessa mantelijauhetta tai pofiberiä.
Taikinan pitäisi olla suht "jäykähkö" ja
tiivis.
Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi
tekeytymään.

Paista jauheliha, chilit ja sipulit pannulla.
Lisää tuorejuusto ja mausteet,
muhita täytetta matalalla lämmöllä
noin 15 minuuttia.
Anna täytteen jäähtyä.

Kauli taikina pofiberin avulla leivinpaperin päällä.
Halutessasi voit laittaa toisen leivinpaperin
taikinan ja kaulimen väliin helpottaaksesi
kaulimista.
Varo kaulimasta taikinaa liian ohueksi,
repeytyy liian
ohuena.
Levitä mozzarellaraaste kaulitun levyn päälle jonka
päälle levitä cheddarviipaleet.
Näiden päälle jauhismassa tasaisena välttäen
laittamasta täytettta liian
reunoille.
Kääräise rulla patongin muotoon ja
tasoita pinta öljytyin käsin mahdollisimman
tasaiseksi ja sileäksi.
Voitele kananmunalla ja
ripottele päälle siemeniä.
Paista ensin 250 asteessa 10 minuuttia jonka
jälkeen alenna lämpö 175-200 asteeseen ja
paista vielä noin 35 minuuttia tai
kunnes kypsä.

Anna veäytyä kunnolla ennen
leikkaamista.

Taivaallisen hyvää ihan sellaisenaan,
ihanteellinen salaatin taikka keiton lisuke,
illanistujaisiin sun muihin
juhliin just kohillaan...

Isosti Nam





2 kommenttia:

  1. Vautsi, onpa hieno patonki! Ruokaisan näköinen, tuli ihan nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusinalle kommentista ♥
      Patonki oli kyllä todella täyttävää ja
      maukasta :)

      Poista