perjantai 16. toukokuuta 2014

ChorizoSipuliPiirakka ♥
















 

 

 

Pohja : ( ⌀ 23 cm matalareunaisena )

 

30 g pehmeää voita
75 g juustoraastetta
40 g mantelijauhetta
n. 2 dl pofiberiä
1 kananmuna
suolaripsaus
1 tl leivinjauhetta

Nypi juustoraaste ja jauhot voihin,
lisää muna, suola ja
leivinjauhe.
Laita taikina jääkaappiin
tekeytymään noin tunniksi.
Taputtele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja
reunoille.
Esipaista 200 asteessa noin
10 minuuttia.

Täyte :  

 

230 g chorizomakkaraa
1 iso punasipuli
1 iso keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
savupaprikajauhetta
2 tomaattia viipaleina
150 g goudaa raastettuna
150 g ranskankermaa
½ dl kuohukermaa
1 kananmuna
lehtipersiljaa, sinappia, suolaa, chilirouhetta,
mustapippuria

Paista chorizo, sipulit ja
savupaprikajauhe voissa niin
kauan että sipulit karamellisoituu ja
anna jäähtyä hieman.
Kaada ne esipaistetun pohjan päälle.
Laita viipaloidut tomaatit sekä
raastettu gouda täytteen päälle.
Sekoita ranskankerma, kerma, muna sekä
mausteet ja kaada
seos piirakan päälle.
Paista 175 asteessa noin
puolisen tuntia.
Anna jäähtyä ja vetäytyä
ennen naattimista




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Minna ♥
      Juu, täysin samaa mieltä,
      toooodella hyvää :)
      Ihana kun Jätit kommenttia :)

      Poista
  2. Nami, täälläkin on valmistettu chorizoruokaa (itse väsäsin myös eilen chorizomunakasta), mahtavaa. :) Kiva saada noita gluteenittomia piirakkapohjaohjeita, niille on aina tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina ♥
      Chorizo on niiiiin hyvää, kävinkin jo aiemmin kuolaamassa Siun chorizotortillan,
      oi nams :P
      Ja kiva jos gluteenittomista ohjeista vinkkiä löytyy.
      Ihana kun Jätit kommenttia :)

      Poista