perjantai 20. kesäkuuta 2014

ManteliBanaaniPiirakka ♥





















Sain Semperiltä *Kliks* kokeiltavaksi
gluteenittomia tuotteita joista ensimmäistä
käytin tänään  makeassa leivonnassa

Pohjaan :

4 kananmunaa
100 g voisulaa
1 dl sukrinia
5 tippaa nestemäistä vaniljasteviaa
1 rkl agavesiirappia
2 tl leivinjauhetta
2 dl Semperin gluteenitonta
hieno jauhoseosta *Kliks*

Päällinen :

30 g voita
2 dl mantelilastuja
1 dl kuivattua banaania ( banaani, kookosöljy )
3 rkl kookossokeria
3 rkl kuohukermaa

Pohjaan vatkaa makeutus+munat kevyesti,
lisää voisula  ja
lopuksi jauhot siivilän läpi sekoittaen sekaan.
Paista pohjaa voidellussa vuuassa 175 asteessa noin
15 minuuttia.

Käytä päällisen ainekset pannulla ja
anna muhitella muutaman minuuttia.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja
paina kevyesti täytettä, saa
upota reilusti pohjaan.
Paista piirakkaa vielä
175 asteessa noin 15 minuuttia.

Aivan ihanaa piirakkaa,
kunnon sienikaakkumainen pohja ja
mahtavan makuinen täyte,
nams
Heti alkoi päässä pyörimään eri versioita,
vahvimpana raparperipiirakkaa vaniljakastikkeella :)

Semperin jauhoja suosittelen testaamaan lämpimästi,
todella makoisa lopputulos sekä
ihana rakenne :)





2 kommenttia:

  1. Semperin jauhon voi varmaan korvata esim. mantelijauheella tai kookosjauholla? Aivan ihanan näköinen piirakka, mutta tuota semperiä en halua käyttää, sis. paljon todella epäterveellisiä aineita mm. maissitärkkelystä, sokeria...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kati, Kiitos kommentista ♥
      Juu, toki voi halutessaan korvata ja muuttaa aineksia omien syömisten mukaan :)
      Samaan lopputulokseen ei pääse kylläkään koska rakenne oli
      tässä ihan omaa luokkaansa juuri tuon Semperin jauhon vuoksi :)
      Suosittelenkin käyttämään jotain muuta reseptiä pohjaan ja lisäämällä siihen tuon päällysen jos se miellytti :)

      Poista