sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

ManteliKaakku ♥




















kaakkuun ( 20 cm  ) :

4 kananmunaa
1 ½ dl YesDelin Karppisokeria *Kliks*
1 tl vaniljasokeria ( ei pakollinen)
100 g voisulaa
125 g mascarponen tuorejuustoa
3 rkl mantelilikööriä
2 dl mantelijauhetta
1 dl pofiber perunakuitua
½ tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

mantelikinuskiin:

1 dl kuohukermaa
½ dl YesDelin Karppisokeria *Kliks*
2 rkl voita
1 rkl mantelilikööriä
1 dl mantelilastuja
1 pala tummaa suklaata ( tuomaan väriä koska karppisokeri ei rusketu
tavallisen sokerin tavoin )


Vatkaa munat ja karppisokeri kevyeksi vaahdoksi,
lisää vaniljasokeri halutessasi.
Vatkaa sekaan mascarpone, voisula sekä
mantelilikööri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja
vatkaa mukaan taikinaan.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja
paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Kinuskiin mittaa kerma, voi ja
karppisokeri kattilaan ja
keittele noin viidentoista minuutin ajan kunnes
kinuski on valmis.
Lisää mantelilastut, likööri sekä
pala tummaa suklaata. Kun suklaa on sulanut ota pois
liedeltä ja
sekoittele kinuskia antaen sen samalla jäähtyä hieman.
Kaada kinuski kaakun päälle ja
tasoita tarvittaessa. Anna tekeytyä noin
puolisen tuntia ennen leikkaamista.

Nyt osui makujen ja rakenteen puolesta napakymppiin ensi yrittämällä.
Taivaallisen hyvä, kuohkea ja
mehevä kaakku mikä maistuu
ihanalle, Nam








4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä todella kuohkealta ja mehevältä, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Siulle Rommirusina ♥
      Rakenne osui nyt kyllä ihan nappiin,
      olin niin iloinen ja tyytyväinen kun kaakkua maistelin :)

      Poista
  2. Kestääkö tämä hyvänä seuraavaan päivään? Voiko siis tehdä etukäteen, jos juhlat seuraavana päivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu ♥
      Kyllä kestää ja oikeastaan vaan paranee seuraavaan päivään :)
      Säilytys huoneenlämmössä ja mehevöityy vaan :)

      Poista